Sint-Jozefstraat

Beschrijving

Straat die het bedevaartsoord van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes-Oostakker ten zuidoosten begrenst. Grotendeels ingenomen door de bakstenen neogotische schoolgebouwen (1887-89) van de broeders van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, het Glorieux-instituut, naar ontwerp van architect Van Loo maar met reeds vele aanpassingswerken en toevoegingen van nieuwbouw zodat de oorspronkelijke eenheid der gebouwen verstoord is. Het kloostergebouw bewaart wel nog haar oorspronkelijke kapel met neogotische polychromie.