Veerstraat

Beschrijving

Van Drongenplein tot Domien Ingelsstraat. Enkele rijhuizen getuigen nog van de oude bebouwingsschaal (één of twee bouwlagen) in aansluiting op het dorpsplein, verderop naar de veldzijde toe grotere schaal met enkele riante herenhuizen en op de linker straatzijde recentere bebouwing (aansluitend op Domien Ingelsstraat). Dominerend 19de-eeuws karakter van verscheidene dorpswoningen, waarvan enkele alleen van betekenis zijn voor het aanhouden van de scenografie. Nummer 5, 38, 48-56. Kenmerkende panden van twee bouwlagen met rechthoekige vensters, uit de eerste helft van de 19de eeuw.

Auteurs: Lanclus, Kathleen