Havenweg

Beschrijving

Vroegere benaming: Rijkestraat. Smalste straatje van de dorpskom, loodrecht op de dijk aangelegd en ongeveer in het midden doorsneden door de Schoolstraat. Karakteristieke aaneengesloten bebouwing van eerder kleine en lage panden (twee à drie traveeën en één à anderhalve verdieping), hoofdzakelijk uit late 19de eeuw daterend, en geplaatst op een sterk verspringende rooilijn. Afwisselend bakstenen of beschilderde paramenten. Straatbeeld verlevendigd door frequent gebruik van rolluikkasten. De hoge puntgevel van een schuur op de hoek van de Vissersstraat zorgt voor een opvallend accent.

Auteurs: Demey, Anthony