Roomstraat

Beschrijving

Langwerpige S-vormige straat van de Groentenmarkt tot Vrijheidsplein. Samen met de Kerkstraat de oudste straat van Lokeren, gelegen op de grens van het meersgebied, de vroegere rivierbedding bij hogere waterstand. De naam vindt waarschijnlijk zijn oorsprong in de oude voornaam Romanus. De noordwestzijde is grotendeels ingenomen door nieuwbouw. De zuidoostzijde vertoont nog een aaneensluitende reeks lijstgevels uit de 19de eeuw.

Bron: DEMEY A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7n1 (B-L), Brussel - Gent.
Auteurs: Demey, Anthony