Stationsstraat

Beschrijving

Gelegen tussen Stationsplein en Prosper Thuysbaertlaan. In 1846 aangelegd om het nieuwgebouwde station met de stadskern te verbinden, wat gebeurde door middel van een draaiburg over de Durme. De bebouwing is slechts langzaam op gang gekomen zodat de huidige panden uit de 20ste eeuw meestal geen vervanging zijn van oudere huizen. De laatste jaren wordt het gabarit door storende nieuwbouw aangetast. Tussen de nummers 22 en 26 is thans nog steeds een onbebouwd perceel.

Bron: DEMEY A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7n1 (B-L), Brussel - Gent.
Auteurs: Demey, Anthony