Torenstraat

Beschrijving

Smal straatje van het Kerkplein naar de Grote Kaai, in het midden doorsneden door de Nieuwstraat en tot 1950 Kerkestraatje genoemd. Het eerste stuk bevat voornamelijk panden uit de 18de eeuw, met enkele uit de 19de eeuw en een opmerkelijke woning in neotraditionele stijl van 1937. De onpare kant bevat minder homogene bebouwing met op de rooilijn achteruitspringend Cultureel Centrum uit de jaren 1970. Het einde van de straat is ingenomen door schoolgebouwen van twee bouwlagen en even hoge industriële panden.

Auteurs: Demey, Anthony