Kerkstraat

Beschrijving

Rechte straat, haaks op de noordelijke gevel van de kerk uitlopend en voornamelijk gekenmerkt door enkele grote gebouwen: voormalige mouterij, rusthuis, school. Belangrijk voor het straatbeeld is een groot privaat park met gietijzeren hek en vierkante pijlers van arduin, bekroond door een sierbol, omhangen door festoenen, in 1943 gerecupereerd van het op dat ogenblik ontruimd kerkhof.

Bron: DEMEY A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7n2 (S-T), Brussel - Gent.
Auteurs: Demey, Anthony