Van Naemenstraat

Beschrijving

Van Truweelstraat tot Prins Leopoldplein, genoemd naar de in 1917 gestorven burgemeester van deze stad. Voornamelijk doorsnee-burgerhuizen waarvan enkele in art-decogetinte stijl: nummer 20 naar ontwerp van architect R. Waterschoot, nummer 37 naar ontwerp van architect H. Faems (1929), nummers 47 en 49 naar ontwerp van architect A. Stoop (respectievelijk 1932 en 1933).

• Stadsarchief Sint-Niklaas, Modern Archief 3721/5774, 3731/7006, 7007.

Bron: DEMEY A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7n2 (S-T), Brussel - Gent.
Auteurs: Demey, Anthony