Priester Poppestraat

Beschrijving

Smal dalend straatje, van de Kasteelstraat tot de Wilfordkaai, vrijwel parallel aan de Veerstraat en genoemd naar de priester wiens geboortehuis aan het einde van de straat gelegen is. Vrij uniforme lijstgevels van twee bouwlagen, al of niet bepleisterd. In het midden van de straat recentere achterwaartse verspringing van de rooilijn, met nieuwbouw.

Bron: DEMEY A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7n2 (S-T), Brussel - Gent.
Auteurs: Demey, Anthony