Hoogstadestraat (Hoogstade)

Beschrijving

Deel van de rijksweg Veurne-Ieper, hoofdstraat van de gemeente met licht geknikt profiel ter hoogte van de Kerkweg, aan weerszijden afgezoomd met een kasseistrook. Lintbebouwing bestaande uit burger- en boerenarbeidershuizen van één à twee bouwlagen onder pannen zadeldaken (nok evenwijdig aan straat, soms nok loodrecht op straat zie nummer 38, 52, 54), voornamelijk uit de 19de- en 20ste eeuw, hoewel sommige met oudere kern (zie nummer 16, 36, 56, 64, enzomeer). Openheid met perspectief op en toegangswegel naar kerk en kerkhof, tussen nummer 47-49.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Lion, Mimi