St.-Rijkersstraat (Alveringem)

Beschrijving

Gebetonneerde, door kasseistroken afgezoomde baan met bochtig tracé. Noordelijke uitvalsweg van het dorp. Bebouwing bestaande uit rijhuizen van één à twee bouwlagen onder pannen zadeldaken (nok parallel aan de straat), uit de 19de eeuw (nummer 12: nieuwe bouw) nabij de dorpskom, geleidelijk overgaand in 20ste-eeuwse verkaveling met villa's midden tuinen. In nabijheid van laatst genoemde zogenaamd "Hof van Wychhuus" uit het eerste kwart van de 17de eeuw (nummer 19). Sporadische, geïsoleerde hoevebouw eens de zogenaamd "Sint-Annakapel" voorbij.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi