Koning Albertplein

Beschrijving

Rechthoekig geplaveid pleintje met laag ommuurde bloemperken, gedomineerd door oorlogsmonument in gedaante van bronzen nike met gelauwerde helm en dolk op arduinen sokkel voorzien van opschrift "Aan onze wapenbroeders, voor recht en vrijheid gevallen. 1914-1918". Buiten enkele recente, drie tot vijf bouwlagen tellende appartementsgebouwen op oost- en westzijde, vrij homogene bebouwing bestaande uit aanpalende cottages van twee à drie bouwlagen, veelal met verhoogde begane grond, uit het eerste tot tweede kwart van de 20ste eeuw. Kleurrijk, nagenoeg gaaf bewaard ensemble gevormd door huizen nummer 1 tot 5.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie