Dorpsplaats

Beschrijving

Kaal, nagenoeg driehoekig plein, in 1959 met afbraakmateriaal van oorlogsschuilplaatsen verhard onder leiding van aannemer O. Vanlerberghe. Thans parking, met ten oosten de Sint-Willibrorduskerk en pastorie; open, door weiland ingenomen westzijde; noordkant afgezet met één à twee bouwlagen tellende breed- en diephuizen onder zadeldaken en platte daken, voornamelijk uit de 20ste eeuw, op het Sint-Sebastianushof (circa 1800 ?) na; Zuidkant uitlopend in de Wulpendammestraat. Belangrijk hoevecomplex uit de tweede helft van de 17de eeuw, "Gasthof" (nummer 9) in de Noordwesthoek.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Lion, Mimi