Handboogstraat

Beschrijving

Tussen Ooststraat en Oude Vestingstraat. Eertijds zogenaamd "Archierstraat" naar voormalig gildehof der handboogschutters of "archiers" (zie nummer 3). In de 16de eeuw, molen op kruispunt met Smissestraat. Toegang via smalle overbouwde doorgang van 1688 in Ooststraat (nummer 26) tot deze typische, kleinschalige doch verkrottende buurt. Kasseibestrating. Alleen oostelijke straatzijde bewaart bebouwing uit de 18de en 19de eeuw, vaak omgevormd tot garage. Weggebroken westelijke straatzijde, heden parking.

Bron: DELEPIERE A.-M. & LION M. met medewerking van HUYS M. 1982: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Veurne, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 8n, Brussel - Gent.
Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi