IJzerstraat

Beschrijving

Gebetonneerde baan met licht bochtig tracé, vertrekkend tegenover herberg "De Zwaan", richting ophaalbrug over IJzer, van waaraf de vorm aannemend van parochiedijk boven lager liggende meersen. Bebouwing naar de dorpskom toe, bestaande uit huizen (alleenstaand of rij-) van één à twee bouwlagen onder pannen zadeldaken (nokken loodrecht op en parallel aan de straat), sommige met voortuin, uit 19de-20ste eeuw. In- en uitspringende rooilijn; open bres in oostkant, tengevolge van kerk en voorliggend grasplein.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi