Daasdonk

Beschrijving

Voorheen stond op de hoek Eeksken en de grens met Waarschoot een houten korenwindmolen, reeds vermeld in 1779 en zogenaamd "capellemolen", afgebroken in 1915.

Voor nummer 8, bakstenen pijlerkapelletje onder pannendak, met nis met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje en kruisbeeld, vermoedelijk uit de eerste helft van de 20ste eeuw.

• KERCKHAERT N., Oude Oostvlaamse huisnamen 3, in Kultureel Jaarboek voor de Provincie Oost-Vlaanderen, Bijdragen Nieuwe Reeks, Nr. 21, Gent, 1983, p. 17.

Bron: LANCLUS K. & VERBEECK M. 1993: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Evergem - Lochristi, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n4, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Lanclus, Kathleen