Weststraat

Beschrijving

Oudste straat van Sleidinge, van de kerk naar Lovendegem (west), in middeleeuwse teksten (circa 1280) "Westvorde" genoemd. Na de aanleg van de spoorlijn Gent-Eeklo (1861) met station, vanaf 1901 ook Statiestraat genoemd. Heterogene bebouwing met boerenarbeidershuizen, burgerhuizen, oudere villa's en buitenverblijven en voorheen ook talrijke herbergen.

• DE WILDEMAN J., Een straat zonder einde. De Weststraat van Sleidinge, ruim honderd jaar lang teruggeblikt, Eeklo, 1988.

Bron: LANCLUS K. & VERBEECK M. 1993: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Evergem - Lochristi, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n4, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Lanclus, Kathleen