Wippelgem Dorp

Beschrijving

Wippelgem is een gehucht in het noorden van de gemeente met als centrum een grote invalsweg van Evergem naar Ertvelde. Etymologisch opklimmend tot een Frankische nederzetting. De parochiekerk van Wippelgem, opgericht in 1856 en ingewijd in 1906, bevindt zich iets meer noordwaarts van het centrum in Kramershoek. Tot voor enkele jaren verwees het thans gesloopte café "De tramstatie", een fraai gebouwtje in eclectische baksteenstijl, naar de voormalige halte voor de stoomtram van de lijn Bassevelde-Gent.

Auteurs: Lanclus, Kathleen