Dekenijstraat

Beschrijving

Vroeger Kerkstraat geheten. Parochiekerk gebouwd bij het begin van de straat naast de steenweg Gent-Antwerpen omringd door een verzorgd en laag ommuurd plantsoen ter vervanging van het vroegere kerkhof. Oprichting in 1929 van een nieuw kerkhof ten zuiden naast de dekenij en het huidige kerkhof sinds 1974 nog verder ten zuiden in de straat. Binnen het kerkplantsoen naast de steenweg staan drie monumenten: een herinneringsmonument aan de oorlogsslachtoffers van 1914-1918 met beeldhouwwerk door Aloïs De Beule, een gedenkplaat voor dr. J. Goossenaerts (1882-1963) en een Reinaartmonument van 1965 door beeldhouwer F. De Vos.

Auteurs: Verbeeck, Mieke