Kalve

Beschrijving

Deel van de weg Wachtebeke-Moerbeke en van de vroegere heerweg Antwerpen-Brugge. Nog deels behouden oudere bebouwing met lage boerenarbeidershuisjes van één of anderhalve bouwlaag opklimmend tot eind 18de eeuw (bijvoorbeeld nummer 51, thans verwaarloosd, met links behouden zijaandak met vlechtingen) of de 19de eeuw (onder meer nummer 52 met lunetten op de halve verdieping; nummer 73 van circa 1800 met sporen van vlechtingen in de zijgevels en behouden grijsgeschilderde bakstenen deuromlijsting onder rechte druiplijst).

Auteurs: Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke