Hellestraat

Beschrijving

Oorspronkelijk smalle, kronkelende landelijke steeuweg omzoomd met eikebomen. Van het dorpscentrum in zuid-westelijke richting afdalend naar Sint-Joris-ten-Distel met op de grens het zogenaamde "Vermeire's kapelletje", een Mariakapel van 1858 (grondgebied Sint-Joris-ten Distel). Laaggelegen Hellemeersen ten westen tot de Slabbaartsbeek, de grens met het Westvlaamse Oedelem en Sint-Joris-ten-Distel.

Thans rechtlijnige steenweg met een paar resterende 19de-eeuwse huizen in het dorpscentrum.

Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. 1994: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Waarschoot - Zomergem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12N5, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen