Jagerpad

Beschrijving

Oude straat met S-vormig verloop tussen de Schoolstraat en de huidige Kapellestraat leidend naar de vroegere priorij van Waarschoot. Voormalig boswachtershuis van de priorij (nummer 80), gebouwd circa 1760 aan het kruispunt met Kapellestraat. Behouden oude kern aangegeven door aandaken met vlechtingen; aangepaste gevels en interieur. Grote schuur met deels houten beschieting bij nieuw boerenhuis zogenaamd "Simonstede" (nummer 65).

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. 1994: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Waarschoot - Zomergem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n5, Brussel - Turnhout.