In feite, van oudsher een brede korte straat tussen de Boomgaardstraat en de Seminariestraat-Vismarkt; bebouwd aan de noord- en zuidzijde.
Eertijds Wullebrugplaats genoemd naar de vroegere Wullebrug over de westelijke arm van de Ieperlee die ten westen, ter hoogte van de latere Vismarkt, de plaats kruiste. Huidige benaming sinds lang in zwang, en verwijzend naar de hier vroeger gehouden kiekenmarkt. 1898: onteigening van drie huizen aan de noordzijde van de Kiekenmarkt ten voordele van een verruiming van de Vismarkt.
Doorsnee-wederopbouwarchitectuur met eclectische vormentaal gedomineerd door stijlelementen ontleend aan de gotiek en de lokale renaissancestijl zie de verankerde trapgevel met uitkragend hoektorentje (nummer 6), schoudergevel (nummer 2), talrijke getrapte dakvensters onder meer eenheidsbebouwing (nummer 1-3) en "traditionele" bouwonderdelen als stenen kruiskozijnen of korf- en rondbogige vensternissen belijnd door omlopende druiplijsten.
Bron: DELEPIERE A.-M., HUYS M. & LION M. 1987: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kanton Ieper, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11n1, Brussel - Turnhout. Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)