Sint-Pieterskerkhof

Beschrijving

Palend aan de Rijselstraat ten westen, de Bukkersstraat ten oosten, de koermuren van de huizen aan de Patteelstraat ten zuiden, en de dominerende vleugel van het ziekenhuis der zwarte zusters ten noorden (zie Rijselsestraat nummer 85). Kerkhof met grosso modo rechthoekige aanleg, afgeschaft eind 18de eeuw. In het midden, de georiënteerde Sint-Pieterskerk, schuin ingeplant ten opzichte van het tracé van de Rijselsestraat, heden omringd door beboomde grasperken met bakstenen staties van Onze-Lieve-Vrouw van de Zeven Weeën, volgens bouwaanvraag daterend van 1932; Mariale voorstellingen naar verluidt in de jaren 1970 opnieuw geschilderd door W. Seys (Ieper).

• Stedelijk Archief Ieper, 874.1, 60.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi; Huys, Martine