Nieuwstraat

Beschrijving

Tussen Ieperstraat en Prof. Dewulfstraat / Ouderdomseweg. L-vormige straat aangelegd kort na 1904 om het goederenverkeer naar het station (Ieperstraat nr. 167) te vergemakkelijken; hieruit resulterende bebouwing cf. voormalig hopmagazijn (nr. 6-10), en twee herbergen met weegbrug (nr. 13) waarvan één thans geëvolueerd tot transportbedrijf (nr. 21-23).

Nr. 4: noodwoning als een te Poperinge uitzonderlijk bewaarde getuige van het woningtekort kort na W.O. I, hier vnl. m.b.t. vluchtelingen o.m. uit het Ieperse.
Invullende nieuwe bouw vanaf de jaren 1960.