Hombekerkouter

Beschrijving

Vertrekkend van uit het centrum richting Leest, met sterke bocht ten noordoosten van het centrum. Gekenmerkt door een heterogene dorpsbebouwing, deels rijhuizen, deels vrijstaand, uit de 19de en de 20ste eeuw. Nummer 1: eertijds zogenaamde "Zaal Forum", kubusvormige bakstenen constructie, volgens kadastrale gegevens van circa 1932, gemarkeerd door rechthoekige vensterregisters. Nummers 46 en 59: voorbeelden van vrijstaande dorpswoningen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw; respectievelijk breed- en diephuis, beide met lijstgevel van drie traveeën en twee bouwlagen.