Sint-Annastraat

Beschrijving

Tussen de Casselstraat en de Werf. Smal straatje met recht tracé; betonkasseien. Eertijds het "Gapaertstraetjen", in XIX a genoemd naar het Sint-Annaplein of het z.g. "Weeuwhof. uit XVIII B (vanaf 1769), op de N.straatzijde. De brede straatgevel van dit gesloten complex met lage, witte huisjes typeert het straatbeeld (cf. Sint-Annaplein). Voorts, Z.-straatzijde: lage arbeiderswoningen (nr. 2-10) onder een geknikt (behalve nr. 10) zadeldak (n // straat, pannen), uit XIX d-XX a, aansluitend r. bij hoge tuinmuur waarachter bomen. N.-hoek bij Werf ingenomen door een gedeelte van het St.-Michiels cultureel centrum of het voormalig St.-Michielsgesticht van 1765 en later (cf.Werf nr. 2-4-6). Vrij intiem straatbeeld, echter recent verstoord o.m. tengevolge van afbraak en laag garagecomplex; weggebroken Z.-straathoek bij de Casselstraat ten voordele van kleine parkeerplaats.