Eikhoekstraat

Beschrijving

Gehucht, de Eikhoek, benaming verwijzend naar beplanting bestaande uit eiken, gelegen aan het kruispunt bij de Zwijnlandstraat en de Kruisboomstraat. Bebouwing vnl. bestaande uit: twee landelijke herbergen van het type afspanning o.m. nr. 24 z.g. .In de nieuwe eik. . XIX-herberg met r. aanleunend schuurtje -, en nr. 31 z.g. ..t Eikenhof. in oorsprong XVIII d-kern met vernieuwd gevelparement; nr. 28 een hoeve met losse bestanddelen met XVIII d-kern. Voormalige windmolen z.g. "Vinkemolen" afgebroken 1923.

Bron: DELEPIERE A.-M. & HUYS M. 1989: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kanton Poperinge, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11n2, Brussel - Turnhout.