Molenstraat

Beschrijving

Vanaf Steenakker, over de spoorweg afbuigend naar de Spelden-/ Geluwestraat. Winkelfunctie geconcentreerd tussen Steenakker en spooroverweg. Voorts, gevarieerde woonfunctie met voornamelijk arbeiderswoningen naar straatuiteinde toe. Basisbebouwing: breedhuizen van één à drie bouwlagen onder zadeldaken, uit het vierde kwart van de 19de eeuw en de eerste helft van de 20ste eeuw. Heterogene gevelwanden zowel met eclectische, onder meer nummer 1, 3, als modernistische inslag onder meer nummer 4, 20-24.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Huys, Martine