Kauwendaal

Beschrijving

Straat ten noorden van het gehucht Pennepoel-Bruine Kruis, grenzend aan en genoemd naar domein Kauwendaal.

Omringende recente woonwijken Kauwendaal en Montreal, eerstgenoemde sinds 1 januari 1977 volledig onder Mechelen, voorheen deels op Sint-Katelijne-Waver met Duivenstraat als scheiding. Begrenzing van beide wijken door Otterbeek (in het noorden), Kadodderstraat (in het zuiden), de spoorlijn Mechelen-Antwerpen (in het oosten) en de baan Mechelen-Duffel-Lier (in het westen); in het midden zogenaamd "Domein Montreal" met grote kunstmatige vijver; bebouwing opklimmend tot de jaren 1950.

Auteurs :  Plomteux, Greet