Ten Brielenlaan

Beschrijving

Tussen Magdalenastraat en Ten Brielensesteenweg, over de spoorweg. Gekasseid wegdek afgezet met boompjes. Noordelijke straatzijde getypeerd door arbeiderswoningen van twee bouwlagen, uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Zuidelijke straatzijde: meer onderbroken en gevarieerde bebouwing. Tussen nummer 9-15, tuinmuur met korfboogpoort onder rechthoekig fronton met behouden gietijzeren vaas rechts. Nummer 57-65: burgerhuizen met art-deco-inslag.

Bron: DELEPIERE A.-M. & HUYS M. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kantons Mesen - Wervik - Zonnebeke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine