Canadalaan

Beschrijving

Straatbenaming ontleend aan het Canadian Memorial. Straat vanaf de Passendaleplaats opklimmend en recht uitlopend op het Canadian Memorial, verder langs het vermelde monument omlopend om tenslotte in de Tynecotstraat uit te monden. Losse bebouwing bestaande uit recentere woningen en sobere wederopbouwarchitectuur o.m. gemeenteschool met onderwijzerswoning (nr. 4-6), enkele tweegezinswoningen (nr. 13-15; 17-19); voormalige cichorei-ast (tussen nr. 1 en 3), vermoedelijk aansluitend bij huis in de Passendalestraat, in gebruik tot kort na W.O. II, thans garage en depot; burgerhuis (nr. 55).

Auteurs : Agentschap Onroerend Erfgoed