Passendalestraat

Beschrijving

Westelijke uitvalsweg, als verbinding met het gehucht Broodseinde, gelegen Zonnebeke. Lintbebouwing overgaand in losstaande huizen. Eenvoudige wederopbouwarchitectuur: eenheidsbebouwingen nummer 60-64, nummer 225-231, laatst genoemde met achterliggende maalderij; eclectische heren- en burgerhuizen nummer 220, nummer 247; voormalige herberg met lichte art-deco-inslag nummer 103; nummer 245 bewaarde poorttravee rechts van donkere baksteen met gebruik van grijze baksteen voor ontlastingsboogjes en rondboognisje met bekronend kruis; naar verluidt oorspronkelijk cichorei-ast omgebouwd tot woning.

Bron: DELEPIERE A.-M. & HUYS M. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Ieper, Kantons Mesen - Wervik - Zonnebeke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 11n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine