Beselarestraat (Beselare)

Beschrijving

Noordwestelijke uitvalsweg met recht tracé, samen met de Wervikstraat, dé dorpstraat met commerciële, zie winkels, banken, herbergen, en woonfunctie. Eerder uitzonderlijk start de huisnummering aan de gemeentegrens en loopt op naar de dorpskern toe. Losstaande hoevebouw naar straatuiteinde overgaand in breedhuizen van één à twee bouwlagen onder zadeldaken. Vrij traditionele wederopbouwarchitectuur. Eclectische herenhuizen onder meer met typerend afwisselend gebruik van bouwmateriaal, nummer 227, 266, 306, 320, 330. Eenheidsbebouwing nummer 260-264. Nummer 235, 287 getypeerd door aflijnend korfboogfries. Herbergen met afgeschuinde hoektravee nummer 267 en, nummer 199-201 onder overstek. Nummer 226, wederopbouwhoeve met art-deco-inslag in dakvenster.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine