Jakob van Ooststraat

Beschrijving

Van Kuipers- naar Vlamingstraat. Zogenaamd naar schilder Jacob Van Oost (1601 - 1671). Recht straattracé; kasseibestrating. Noordelijke gevelwand: zijgevel van stadsschouwburg. Zuidelijke gevelwand: zijgevel van Kuipersstraat nummer 14 en Vlamingstraat nummer 25. Laatst genoemde "Huis de Galeye" 19de-eeuwse lijstgevel met 13de-eeuwse kern vervangen door een nieuwbouw naar ontwerp van architect E. Vanassche (Brugge) in 1991-1994. Voorts ook een voormalig bankgebouw. Links ervan oorspronkelijk een afsluitingsmuur met toegangshek tot het huis van Ockerhout of huis "De Galeye" naar ontwerp van architect L. Delacenserie (Brugge) van 1870. De muur wordt rechts beëindigd door een koetshuis van één bouwlaag

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje