Geografisch thema

Eggetingenstraat

ID: 4410   URI: https://id.erfgoed.net/themas/4410

Beschrijving

Naar het gelijknamige gehucht, gelegen ten noordoosten van de Tongersesteenweg, tussen de gehuchten Hullertingen en Grimmertingen in.

Grote hoeveelheid hoogstamboomgaarden, omringd door meidoornhagen. Van de hoeven aangeduid op de Ferrariskaart (1771-77) en in de Atlas van de Buurtwegen (1846) bestaan er heden nog een paar: nummer 12 betreft een voormalige hoeve met losstaande bestanddelen, in de Atlas van de Buurtwegen aangeduid als langgestrekt, deels versteend eind 19de eeuw, voor het overige gerenoveerd vakwerk met recente vullingen; nummer 18 betreft een voormalige L-vormige hoeve in stijl- en regelwerk, uit de eerste helft van de 19de eeuw, aangeduid in de Atlas van de Buurtwegen, thans volledig gerenoveerd en aangepast.


Bron     : Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Pauwels, Dirk, Schlusmans, Frieda
Datum  : 1999


Relaties

  • Omvat
    Boerentuintje

  • Is deel van
    Vliermaal

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Eggetingenstraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/4410 (Geraadpleegd op 31-10-2020)