Beaucarnestraat

Beschrijving

Noordoostelijke straatwand van de grote dorpsplaats van Ename of het Enameplein; vroeger tijdelijk (tot 1965) zogenaamde Jonkheer Louis Beaucarneplaats naar een vroegere burgemeester (1921-1940) horend tot de gelijknamige familie die het opvallende herenhuis aan deze straat bewoonde. Eerste deel van de oude wegverbinding tussen de steenweg Aalst-Oudenaarde en Oudenaarde-Geraardsbergen, met kasseibestrating. Van de doorsneebebouwing die in het begin en de tweede helft van de straat voorkomt, vormen de gelijkaardige bakstenen arbeidershuizen (nummer 3-5-7) van twee traveeën een ensemble van twee bouwlagen met opvallende sierankers.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja