Kapucijnengang

Beschrijving

De naam verwijst naar het vroegere kapucijnenklooster achterin gelegen aan de Wijngaardstraat, opgericht in 1608 en opgeheven in 1796; verkocht in 1799 en grotendeels gesloopt. Straatje in winkelhaakvorm tussen de Neder- en Kattestraat, met overbouwde toegang aan eerstgenoemde straat. Voornamelijk achterbouwen en blinde muren van aanpalende panden en recent gesloopte rij arbeidershuisjes uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.

• VANDE VELDE H., Het Oudenaardsche door de Eeuwen heen, Leupegem, 1946, p. 32-33.

Bron     : Bogaert C., Lanclus K., Tack A. & Verbeeck M. 1996: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Stad Oudenaarde met fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs : Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke, Tack, Anja