Geografisch thema

Mandenmakersstraat

ID
4510
URI
https://id.erfgoed.net/themas/4510

Beschrijving

Voor 1971 zogenaamd Kouterlos, huidige straatnaam verwijzend naar een vroeger veel voorkomend beroep in de streek dat volledig aan het verdwijnen is. Straat na een rechte hoek richting Kouterstraat overgaand in voetweg; in het dorpscentrum van Welden vertrekkend naast de parochiekerk aan de Mgr. Lambrechtstraat en daarbij het kerkhof voor een deel omschrijvend. In dit eerste deel van de straat komen nog typische dorpshuizen voor uit de 19de en de 20ste eeuw zoals nummer 1, breedhuis van anderhalve bouwlaag en vijf traveeën en naar verluidt voormalig café, van circa 1900; nummers 2-3 van twee bouwlagen, opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw en voornamelijk aangepast in de eerste helft van de 20ste eeuw.


Bron     : Bogaert C., Lanclus K., Tack A. & Verbeeck M. 1996: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Stad Oudenaarde met fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Tack, Anja, Verbeeck, Mieke
Datum  : 1996


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Mandenmakersstraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/4510 (Geraadpleegd op 24-01-2021)