Marollestraat

Beschrijving

Straat in het uiterste westen van Eine doorheen akkers en weiden, genoemd naar de Marollebeek die ontspringt op de Melkhoek te Ooike. Deze beek wordt in de volksmond sinds de Slag van Oudenaarde ook wel de Bloedbeek genoemd. De watermolen zogenaamd "De Marolle" ook wel zogenaamde "Witte molen", werd gevoed door deze beek en werd in 1882-1883 volledig afgebroken. "Marollecauter" reeds vermeld in landboek Eine van 1683-1687.

• VANDEPUTTE J. Th., De Eindries, Straten-Gebouwen-mensen-feiten, Uit de Geschiedenis van Oudenaarde, Brussel, 1966, p. 42.
  • VANDEPUTTE J. Th., De Molens uit het arrondissement Oudenaarde, uit hun geschiedenis, Oudenaarde, 1974, p. 229.
  • Inventaris van de wind- en watermolens in de Provincie Oostvlaanderen, in Kultureel Jaarboek voor de Provincie Oostvlaanderen 1962, Tweede band, 1963, p. 12-13.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K., TACK A. & VERBEECK M. 1996: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Stad Oudenaarde met fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja