Meldenstraat

Beschrijving

Voor 1965 deels zogenaamde Dorpsstraat en Kerkstraat. Volgens een bochtig verloop noordelijk lopend en doorsneden door de Berchemweg. Het westelijk deel van de * straat, lopend tot aan de Schelde wordt getypeerd door de vroegere pastorie (zie nummer 2), boerenarbeidershuisjes van anderhalve bouwlaag uit midden 19de eeuw; nummer 21, nummer 49 en nummer 135, burgerhuis van twee bouwlagen uit midden 19de eeuw nummer 133, huizen al of dan niet aangepast in de loop van de 20ste eeuw: nummer 5; vroeger gemeentehuis aangepast met vernieuwde vensters en huizen uit de 20ste eeuw.

Bron     : Bogaert C., Lanclus K., Tack A. & Verbeeck M. 1996: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Stad Oudenaarde met fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Tack, Anja, Verbeeck, Mieke