Mullemstraat

Beschrijving

Het dorpsplein, voor 1977 zogenaamd Dorpstraat, ten oosten uitlopend op de Vaddenhoek, met voornamelijk geelgeschilderde bebouwing werd gekasseid in 1994. Bijna ongeschonden geheel met Sint-Hilariuskerk, de in een dal gelegen omwalde pastorie, de omwalde motte waar eertijds het zogenaamd "Klein Kasteelke" stond, plattelandswoningen, enkele kleine hoeven, een dorpsherberg; ook een breed sierlijk gietijzeren toegangshek leidend naar het zogenaamde "Kasteel Den Ast" van de Barones de Gerlache de Gomery, op het grondgebied Huise.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja