Ommelozen Boom

Beschrijving

Landweg in het oosten van Leupegem, loodrecht op de Ommegangstraat en Ladeuzestraat lopend. In de 17de eeuw "Den Nameloosen Boom cauter", in landboek Leupegem van 1783 vermelding "dommeloosen Boomcauter". Op kruispunt van Ommegangstraat en Tenberge treft men de zogenaamde "Ommeloozenboom", thans een geknotte esdoorn. Deze weg wordt verder gekenmerkt door drie ommegangskapelletjes uit 1953 (zie Ommegangstraat).

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K., TACK A. & VERBEECK M. 1996: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Stad Oudenaarde met fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja