Weldenstraat

Beschrijving

Onderdeel van de steenweg Oudenaarde-Aalst rechtgetrokken circa 1830. As met toename van recente woningbouw doch nog resten van kleinschalige landelijke bebouwing namelijk alleenstaande typische dorpshuisjes van anderhalve bouwlaag uit de periode tweede tot vierde kwart van de 19de eeuw zoals nummers 24, 31 en 35; daarnaast nog een paar hoeven van circa 1900, namelijk nummers 48 en 109 met aan de straat gelegen bakstenen boerenhuis van anderhalve bouwlaag en links in L-vorm aangebouwde bedrijfsgebouwen met korfboogpoort.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja