Devosstraat

Beschrijving

Vroegere Devoslaan. Circa 1900 afgelijnde verbindingsstraat tussen Achter de Wacht en Gevaertsdreef, deel uitmakend van de nieuwe wijk ontstaan op initiatief van de industriëlen Omer en Prosper Gevaert op braakliggende gronden van de vroegere Eindries. Rijbebouwing in een doorsnee-baksteenarchitectuur met kleurrijke decoratieve banden, sierankers en art-nouveaugetinte details als ijzeren borstweringen of sgraffito (onder meer nummer 7 (1908), 9 en 11 (1909 en 1905 naar ontwerp van architect Th. Colpaert).

• Stadsarchief Oudenaarde, Modern Archief, nr. OUD. 874.1-3521, 3563, 3344.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Tack, Anja