Badderijstraat

Beschrijving

Voormalige Baddergstraat (vanaf de 16de eeuw), zogenaamd naar het aldaar gelegen baderg of badhuis. Rechtlijnige straat die de verbinding vormt tussen de Zuivelmarkt en de stadswallen, "aen de Wolfkens". De oorspronkelijke bebouwing van de oostelijke straatwand bestaat uit kleine arbeidershuizen, in de noordelijke helft van de straat nog gedeeltelijk bewaard, op andere plaatsen vervangen door recente nieuwbouw op achteruitgeschoven rooilijn. De westelijek straatwand wordt ingenomen door de begijnhofmuur.

MELCHIOR J., Geschiedenis en beschrijving van Hasselt (Familiearchieven nr. 2062, Rijksarchief Hesselt) , p. 171.