Struikheidestraat

Beschrijving

Straat in het westen van de gemeente nabij de Leuvense Vaart met nog enkele resten van kleinschalige landelijke 19de-eeuwse bebouwing, haaks op de straat ingeplant, onder meer nummer 1: sterk aangepast boerenhuis als overblijfsel van een langgestrekt hoevetje, volgens kadastrale gegevens uit het laatste kwart van de 19de eeuw; tussen nummer 12 en nummer 14: aangepaste langgestrekte hoeve van 1871 (zie jaartal van gesinterde baksteen in rechter zijgevel) met typische verwerking van gesinterde baksteen.