Groenstraat

Beschrijving

Landelijke grensstraat met Petegem-aan-de-Schelde aan het Bouvelobos doorlopend tot de Oudenaardseweg, eind 17de eeuw zogenaamd Grunstraet. Arduinen statiekapelletjes op bakstenen basis, van de vroegere processie (zie Processiestraat). Bas-reliëfs "De verrijzenis" en "De Hemelvaart" van 1885 en vernieuwd in 1906 door Mathias Zens, gerenoveerd eind de jaren 1980.

Bakstenen kapel (van de vroegere processie) onder pannen zadeldak (nok loodrecht op de straat). Tandlijst op zijgevels. Gevelhoge spitsbogige nis; bas-reliëf "Jezus sterft aan het kruis" van 1885 en vernieuwd in 1906 door Mathias Zens.

• Wortegem, Pastorie, Liber Memorialis.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Tack, Anja