Kasteelstraat

Beschrijving

Tot midden 17de eeuw zogenaamd "Oud Moregem", naar de oude heerlijkheid. Amper bebouwde straat met landelijke bebouwing. Straatnaam naar zogenaamd "Kasteel" (nummers 14-15), oorspronkelijk hoeve met losse bestanddelen in U-vorm (met nummer 13) in kern van de 18de eeuw, in jaren 1880 verbouwd en ten noorden uitgebreid tot 'kasteel' met hoektoren in neo-eclectische stijl; in de tweede helft van de 20ste eeuw uitgebreid en gerenoveerd.

Bron     : Verbeeck M. & Tack A. 1998: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Oudenaarde, Kanton Oudenaarde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Tack, Anja, Verbeeck, Mieke