Charles de Gaullestraat

Beschrijving

Oude straat, oorspronkelijk deel van de Saint-Sauveurstraat, de verbindingsweg richting Henegouwen met licht gewijzigd tracé na de aanleg van de Stationsstraat in 1865 waarbij enkele huizen gesloopt werden. Op de plaats van de vroegere suikerfabriek Bataille werden vanaf 1881 de nieuwe gebouwen van het bisschoppelijk college opgericht (zie nummer 10).

Verbreding aan het einde van de straat aan de noordzijde met achteruitgeschoven rooilijn en voortuintjes vanaf nummer 17 gerealiseerd in de jaren 1920.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen